29 Μαΐ 2008

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ 2008

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ

Οι εγγραφές των παιδιών για την φετινή κατασκηνωτική περίοδο θα γίνουν από 2 έως 20 Ιουνίου 2008.

Τα παιδιά που μένουν στην Δυτική Αττική (Ελευσίνα, Μάνδρα κλπ) θα γραφτούν στο Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας (Περικλέους 13, Ελευσίνα) από την Κοινωνική Λειτουργό κ. Αγγελική Γαβαλά.

Δευτέρα έως Παρασκευή 4-6 το απόγευμα.

Τα παιδιά που μένουν στο Λεκανοπέδιο (Αθήνα, Πειραιά κλπ) θα γραφτούν στα Γραφεία των Κατασκηνώσεων (Σταδίου 28, Πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα) από την Παιδαγωγό-Εμψυχώτρια κ.Μαρία Σπάτουλα.

Τρίτη και Πέμπτη 6.30-8.30 το απόγευμα.

Για να γραφτεί ένα παιδί πρέπει ένας γονιός ή κηδεμόνας να προσκομίσει το βιβλιάριο υγείας του παιδιού και να συμπληρώσει και να υπογράψει αίτηση και στατιστικό δελτίο.

Τα παιδιά θα αναχωρήσουν για την κατασκήνωση το πρωί της Δευτέρας 7 Ιουλίου 2008 και θα επιστρέψουν το απόγευμα της Κυριακής 27 Ιουλίου 2008.

Οι εγγραφές αφορούν παιδιά που θα παραμείνουν στην Κατασκήνωση σε όλη τη διάρκειά της.

Το επισκεπτήριο είναι μόνον τις Κυριακές 13 και 20 Ιουλίου 2008 από τις 5 μέχρι τις 7 το απόγευμα.

18 Μαΐ 2008

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΘΡΟΪΣΜΑ

Το περιοδικό ΘΡΟΪΣΜΑ κυκλοφορεί για 11η χρονιά!

Πλούσιο σε ύλη περιλαμβάνει άρθρα για τον κινηματογράφο, το βιβλίο, το θέατρο, την ζωγραφική και την φωτογραφία αλλά και πολλές αναφορές στην δράση των 80 ενεργών εθελοντών της ΜΚΟ Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα.

Στο Θρόισμα μιλούν η Κάρμεν Ρουγγέρη και τέσσερις συγγραφείς παιδικού βιβλίου, παρουσιάζεται η δουλειά της ζωγράφου Ειρήνης Γκόνου και του φωτογράφου Διονύση Μοσχονά ενώ σκιαγραφείται η πλούσια δράση του κ.Αντώνη Καλλίτση.

Ο αναγνώστης μέσα από τις φωτογραφίες και τα κείμενα θα διαπιστώσει τη προσπάθεια που κάνουν τα Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα για τα δικαιώματα του παιδιού αλλά και την εθελοντική, αλλά όχι ερασιτεχνική, δουλειά που γίνεται για τα 140 παιδιά που φιλοξενούνται δωρεάν στις κατασκηνώσεις.

Τα Χαρούμενα Παιδιά - Χαρούμενα Νιάτα είναι μια οργάνωση εθελοντών, εγγεγραμμένη στα μητρώα Εθελοντικών Οργανώσεων του Υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που ιδρύθηκε από τον αείμνηστο π. Γεώργιο Πυρουνάκη, και εδώ και 56 χρόνια φιλοξενεί δωρεάν κάθε καλοκαίρι στις εγκαταστάσεις της στον Άγιο Γεώργιο Μάνδρας, στο βουνό Πατέρας, παιδιά από οικογένειες οικονομικών μεταναστών και προσφύγων που αντιμετωπίζουν οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα αλλά και προβλήματα ρατσισμού και περιθωριοποίησης.

Αυτό το καλοκαίρι θα φιλοξενηθούν 140 παιδιά από 14 χώρες του κόσμου με την βοήθεια 60 εθελοντών από 10 χώρες της Ευρώπης.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την οικονομική αρωγή όσων καταθέτουν χρήματα στους λογαριασμούς του Σωματείου

· 08067172687 στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

· 168-00-2002004752 στην ALPHA BANK

· 0026-0056-01-0200373065 στην EUROBANK

· 5025-010577-269 στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ή on line στο πρόγραμμα winforlife της winbank.

Αν θέλετε να διαβάσετε το περιοδικό ή να έρθετε σε επαφή με τα Χαρούμενα Παιδιά τηλεφωνήστε στο 210-3226019 ή στείλτε e-mail στη διεύθυνση kataskinoseis@yahoo.com ενώ αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.kataskinosi.gr.

10 Μαΐ 2008

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ, ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008

Εκδήλωση για τον παπα-Γιώργη

Η Ένωση Κρητών Ελευσίνας διοργανώνει, το Σάββατο 17 Μαϊου 2008, εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του πρωτοπρεσβύτερου Ελευσίνας Γεωργίου Πυρουνάκη. Η εκδήλωση θα γίνει στην αυλή του Πυρουνάκειου (2ου) Λυκείου Ελευσίνας και θα αρχίσει στις 7.30 το απόγευμα.

Θα χαιρετίσουν η Πρόεδρος της Ένωσης Μαρία Μαραγκάκη, εκπρόσωπος της οικογένειας, ο Νομάρχης Δυτ. Αττικής Αριστείδης Μαραγκάκης και ο Δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Αμπατζόγλου ενώ βασικός ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Αντώνης Σανουδάκης. Η εκδήλωση θα κλείσει με ριζίτικα τραγούδια και χορό από την χορευτική ομάδα της Ένωσης Κρητών.

Στην εκδήλωση είναι προσκεκλημένοι όλοι όσοι γνώρισαν τον παπα-Γιώργη και όλα τα μέλη, στελέχη και εθελοντές των Κατασκηνώσεων Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα.

7η Γιορτή Εθελοντισμού

Τα Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα συμμετέχουν στη 7η Γιορτή Εθελοντισμού που θα γίνει το Σάββατο 17 Μαΐου 2008 (από 10.00-22.00) στον Πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου (έναντι ηλεκτρικού σταθμού Θησείου).

Η Γιορτή, στην οποία συμμετέχουν με περίπτερα 50 Οργανώσεις, τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και γίνεται με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς. Η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία του Βασίλη Λέκκα.

Χρειαζόμαστε βοήθεια στο στήσιμο του περιπτέρου μας και στις βάρδιες. Γι΄αυτό όσοι από τους εθελοντές μας μπορούν να βοηθήσουν την συγκεκριμένη μέρα, ας έρθουν σε επαφή με τον Γιώργο Πυρουνάκη και την Τζένη Παπαζιού.

Λαχείο-Χορηγίες

Κυκλοφορεί το Λαχείο 2008 με αντικείμενα κλήρωσης 50 πίνακες και 50 βιβλία. Η κλήρωση θα γίνει την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008 και κάθε λαχνός κοστίζει 2€. Τα έσοδα του Λαχείου καλύπτουν μεγάλο μέρος των εξόδων της κατασκήνωσης και όλοι μπορούν να βοηθήσουν διαθέτοντας σε φίλους και γνωστούς κάποιους λαχνούς. Για να πάρετε λαχνούς επικοινωνήστε με κάποιο από τα μέλη του Δ.Σ. ή με τα γραφεία μας 9-3 καθημερινά.

Άρχισε ήδη η εξόρμηση για την εύρεση χορηγών τροφίμων, υλικών και εξοπλισμού που είναι απαραίτητα για την κατασκήνωση. Αν έχετε γνωστούς σε εταιρείες που μπορεί να γίνουν χορηγοί επικοινωνήστε με την Βάγια Βαλογιάννη στα γραφεία μας για να στείλουμε πληροφοριακό υλικό για μας.

Εθελοντές -Σεμινάρια

Ολοκληρώνεται το Σάββατο 10 Μαϊου 2008, (17.00-21.00), ο κύκλος σεμιναρίων για τα παλιά στελέχη με εισηγήτρια την Τίνα Λυγδοπούλου, Κοινωνική Επιστήμονα-Εμψυχώτρια.

Για τους νεότερους, άνω των 18 ετών που έχουν τελειώσει το Λύκειο και θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά στην Κατασκήνωση, είναι προγραμματισμένα τέσσερα σεμινάρια στα τέλη Ιουνίου τα οποία πρέπει να παρακολουθήσουν αφού πρώτα έρθουν σε επαφή με τον Πέτρο Καλλίτση στο 210-4134629.

Οριστικοποιήθηκαν και οι πρώτες συμμετοχές των ξένων εθελοντών της SCI. Θα είναι μαζί μας, για να βοηθήσουν στην κουζίνα, νέοι και νέες από τις ΗΠΑ, την Ιρλανδία, την Σλοβακία, την Πολωνία και την Τσεχία.

Η κατασκήνωση θα λειτουργήσει τον Ιούλιο. Η προετοιμασία (προκατασκηνωτική) θα αρχίσει στις 4 Ιουλίου ενώ τα παιδιά θα ανέβουν στις 7 Ιουλίου και θα μείνουν μαζί μας μέχρι τις 27 Ιουλίου. Η κατασκήνωση θα κλείσει στις 30 Ιουλίου.

Παιδιά-Επαφές με φορείς

Εκτός από τα παιδιά της Φιλικής Φωλιάς που έρχονται στην κατασκήνωση υπάρχει συνεργασία και με άλλους φορείς που υποδεικνύουν παιδιά που έχουν ανάγκη να βρεθούν στην Κατασκήνωση τον Ιούλιο. Το Δ.Σ. με επιστολή του απευθύνθηκε στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων Ελευσίνας και Μάνδρας αλλά και σε άλλες οργανώσεις και ζήτησε να γνωστοποιηθεί, μέχρι τις 20 Μαϊου, ο αριθμός των παιδιών, που κάθε φορέας θα προτείνει ώστε να υπάρχει χρόνος για τον προγραμματισμό των εγγραφών που θα γίνουν το πρώτο 20ήμερο του Ιουνίου.

Περιοδικό Θρόϊσμα

Το περιοδικό μας, το ΘΡΟΙΣΜΑ, βρίσκεται στο τυπογραφείο και την άλλη εβδομάδα θα ταχυδρομηθεί σε όσους συμμετέχουν και βοηθούν τις Κατασκηνώσεις Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα.